Copyright 2017 - Custom text here


A Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet, mint befogadó szövetkezeti hitelintézet és az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet (székhely: 5502 Gyomaendrőd, Hősök tere 10/2.), a Kondorosi Takarékszövetkezet (székhely: 5553 Kondoros, Csabai út 14.), a Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet (székhely: 5540 Szarvas, szabadság út 30.), valamint a Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet (székhely: 5520 Szeghalom, Tildy utca 2.), mint beolvadó szövetkezeti hitelintézetek (a továbbiakban együtt: egyesülő szövetkezeti hitelintézetek) 2017. november 30. napján egyesülnek és jogutód szövetkezeti hitelintézetként létrejön a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Az átalakulásra tekintettel (az egyesülő szövetkezeti hitelintézetek weblapja megszűnik és) a jogutód szövetkezeti hitelintézet weblapján a www.bekestakarek.hu oldalán tájékozódhat!

 

BANKSZÜNNAP MEGHIRDETÉSE

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet, mint befogadó, valamint az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet, a Kondoros és Vidéke Takarékszövetkezet, a Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet és a Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet, mint beolvadók 2017. november 30-i határnappal történő egyesülését követően a beolvadó takarékszövetkezetek általános jogutódjaként továbbműködő Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet (névváltozás után: Békés Takarék Szövetkezet)

2017. december 1-jén (pénteken) és 2017. december 4-én (hétfőn)

az egységes informatikai rendszerre történő átállás miatt – könyvelési és pénztári bankszünnapot tart.

2017. december 1-jén és december 4-én, a két bankszünnapon a jogutód Békés Takarék Szövetkezet fiókjai zárva tartanak, a telefonos és személyes ügyintézés ezeken a napokon szünetel. • A bankszünnapokon beérkező jóváírások, munkabérek, járandóságok 2017. december 5-én kerülnek könyvelésre az érintett lakossági és pénzforgalmi számlákon. • A bankszünnapokkal egyező értéknapokkal és teljesítési napokkal sem papír alapon, sem elektronikus úton nem tud a jogutód takarékszövetkezet megbízást befogadni és teljesíteni, az ezeken a napokon esedékes rendszeres megbízások, csoportos beszedések, hiteltörlesztések, betétlekötések a következő banki munkanapon kerülnek teljesítésre. • Az ügyfelek által használt elektronikus csatornák (Electra Internet Bank) 2017. november 30-án 15 órától 2017. december 5-én 8 óráig nem lesznek elérhetőek. • Bankkártyával történő készpénz felvételre, internetes vásárlásra és POS terminálon keresztül történő vásárlásra a 2017. november 30-i záró egyenlegnek megfelelő összeg erejéig lesznek jogosultak a bankkártyával rendelkező ügyfelek.

A bankszünnapokat követő első banki munkanap 2017. december 5. (kedd)

Türelmüket és megértésüket köszönjük! Kérdés esetén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre.

                              HIRDETMÉNY

 

 

a

  • Most 40 000 Ft egyszeri Bónusszal!

A megadott feltételek teljesítése esetén, most két havi megtakarítás összegét jóváírjuk.Állami Támogatás

Megtakarításait az állam a befizetéseid 30%, de legfeljebb évi 72 000 Ft összeggel támogatja

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény 17/E. §-a alapján a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző évi éves fogyasztói árindex mértékével (a 2016-os fogyasztói árindex 0,4%) egyes jelzáloghitel termékekre vonatkozó díjak 2017. április 1-től módosulnak.

A változás a Takarék Otthon Hitel, a Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel és a Takarék Forint Kiváltó Hitel jelzáloghitel termékeket érinti az alábbiak szerint:

 

Takarék Otthon Hitel:

Megnevezés: Jelenleg érvényes díj: 2017. április 1-től érvényes díj:
Értékbecslés díja: 31.668,-Ft/ ingatlan 31.794,-Ft/ ingatlan

 

Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel:

Megnevezés: Jelenleg érvényes díj: 2017. április 1-től érvényes díj:
Értékbecslés díja: 31.668,-Ft/ ingatlan 31.794,-Ft/ ingatlan
Hitelbiztosítéki érték felülvizsgálati (helyszíni szemle díja) díj 18.700,-Ft/ingatlan 18.774,-Ft/ingatlan

Takarék Forint Kiváltó Hitel:

Megnevezés: Jelenleg érvényes díj: 2017. április 1-től érvényes díj:
Értékbecslés díja: 31.668,-Ft/ ingatlan 31.794,-Ft/ ingatlan

Tisztelt Netbankos Ügyfelünk!

Az interneten több cikk is foglalkozik azzal a témával, hogy súlyos biztonsági hibát találtak az internetbanki felületeken:

Pl.: http://www.origo.hu/techbazis/20140410-meg-kell-valtoztatni-egy-csomo-jelszavunkat.html

http://index.hu/tech/2014/04/08/lyukas_az_internet/

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Takarékszövetkezet üzemeltetése megvizsgálta a cikkben leírtakat és kijelenthetjük, hogy a Takarékszövetkezeti NetBank rendszer nem érintett a témában.

Az Origó cikkben szerepel az SMS-ben történő jelszavas autentikáció alkalmazásának javaslata a megbízások indításánál, amivel a most felfedezett biztonsági rést is ki lehet védeni.  Ezúton szeretnénk mi is javasolni a NetBankban a dinamikus jelszó használatát. Érdemes megfontolni, mert ez egy további védelem az internetbanki szolgáltatás használatának biztonsága érdekében.


 

A Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet értesíti Ügyfeleit, hogy a külön megállapodással elhelyezett és a fix kamatozású betéti okiratok, továbbá a fizetési számlákról lekötött betétek kamatozásának módja

2013. december 4-től az alábbiak szerint változik:

 

A mindenkori kamat mértéke referencia-kamatlábhoz mérten, annak korrekciójával kerül meghatározásra. A referencia kamat a mindenkori jegybanki alapkamat. A referencia kamat változását annak hatálybalépésének napján a Takarékszövetkezet a www.szeghalom-tksz.hu oldalon közzéteszi.

 

Lakossági folyószámláról történő lekötés: 1-3-6 hóra 100.000.- ft felett -  összeg sávhatár  nélkül

mindenkori jegybanki alapkamat – 1 %

 

Pénzforgalmi fizetési számláról történő lekötés:  7 naptól 30 napig, -3-6 hóra 100.000.- ft felett

-  összeg sávhatár  nélkül

mindenkori jegybanki alapkamat – 1 %

 

Külön megállapodással elhelyezett betét (A betét változó kamatozású a referencia kamat változásával egyezően, lejárati rendelkezés tőkére és kamatra a szerződésben rögzítésre kerül)

 

mindenkori jegybanki alapkamat – 1 %

 Fix kamatozású betéti okirat ( leköthető 1 vagy 3 hóra. A betét a lekötési időtartamon belül fix-en kamatozik, azonban az automatikus újrakötés napján az aktuális referencia-kamathoz korrekciózott kamat mértékét veszi fel.

 1 hóra lekötött: mindenkori jegybanki alapkamat – 1,1 %

               3 hóra lekötött: mindenkori jegybanki alapkamat – 1,1 %


Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet


 

 

Már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat.


Új adathalász kampányra hívják fel a figyelmet a szakértők: a csalás lényege, hogy az áldozatok kíváncsiságára alapozva próbálják meg rávenni a felhasználókat, hogy önként átadják az online bankoláshoz szükséges azonosítóikat.

Az egész történet egy e-maillel kezdődik, melyben azt írják, hogy "Értesültünk az X összegű, még függőben lévő átutalásról. Kérjük, ellenőrizze bankjánál, hogy az összeg megérkezett-e számlájára!"

Az e-mailnek van egy csatolmánya is, amelyet ha megnyitunk, akkor egy pénzátutalásról szóló dokumentum jelenik meg. Ez a kép azonban meglehetősen halvány, alig olvasható, ráadásul néhány másodperc elteltével el is tűnik. Ezek után a kíváncsi internetezőket tájékoztatják, hogy kijelentkeztek az e-mail fiókjukból, és ha látni akarják újra az tranzakciós dokumentumot, akkor jelentkezzenek vissza.

Ha kiválasztjuk az amúgy egyetlen felkínált opciót, tehát megnyomjuk az "ok" gombot, akkor továbbítanak minket egy netbank bejelentkező oldalára - természetesen ez csak egy tökéletes másolata az eredeti oldalnak. És itt rögtön meg is adhatjuk a banki bejelentkező adatainkat, amiket megszerezve a csalók könnyedén hozzáférhetnek számlánkhoz.


Már nálunk is aktív

Fontos tudni, hogy az újfajta csalási módszer már nem csak külföldön támad, hanem Magyarországon is szedi áldozatait - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Maulis Csaba a vírusvédelmi szoftvereket készítő G Data internetbiztonsági szakértője, aki szerint az elmúlt hetekben több magyarországi bank ügyfelei is találkozhattak a problémával.

A szakember szerint az ál-netbanki felületek a laikus felhasználók számára is könnyen felismerhetők, hiszen a biztonságos banki oldalak url-je általában valamilyen speciális jellel (például egy lakat-szimbólummal, vagy feltűnő színnel) kezdődik. Fontos ugyanakkor, hogy ha be szeretnénk lépni az online bankfiókunkba, minden esetben mi magunk gépeljük be az oldal címét, és ne különböző gyanús linkeken keresztül jussunk oda.

Csak akkor lehetünk biztonságban, ha a hiteles netbanki felületen adjuk meg adatainkat, Ha böngészőnk tanúsítványhibát jelez, hagyjuk el az oldalt, és jelezzük a hibát bankunknál. Fontos tudni azt is, hogy a bankok adategyeztetést kérő üzenetet nem jelenítenek meg honlapjukon, vagy internet banki rendszerükben.

Forrás: Pénzcentrum.hu

A Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet email útján soha nem kéri az ügyfeleitől a Netbank adatait, amennyiben ilyen jellegű emailt kapna, kérem törölje!

A Takarékszövetkezet netbank címe: https://netbank.tksz.hu/etksz/html/hun/netboss.html?hostcode=540

Ha nem ezt látja a böngésző címsorában, akkor rossz oldalon jár, ebben az esetben jelezze a Takarékszövetkezet rendszergazdájának emailban (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy telefonon (30/520-1388).